OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD T-Interim Borgerhout - Action 21 Charleroi  2-7 (1-6)

DATUM 20-05-2004

DOELPUNTEN 5' Samir El Haoual (1-0), 6' Andre Vanderlei (1-1), 8' Andre Vanderlei (1-2), 12' Eder (1-3), 13' Leonardo (1-4), 15' Leonardo (1-4), 19' Luis Aranha (1-6), 39' Eli 10m. (1-7), 40' Samir El Haoual (2-7)

VERSLAG T-Interim Borgerhout : Rousseau, Sababti, Jesus Carvalho, Y. Boujouh, El Haoual, Kasmi, Joundi, Bouzidi, El Moussaoui, Hzaïne, El Fekri, Bali, B. Boujouh, Talhaoui, Ajouaou

Action 21 Charleroi : Cragnaz, Boukamir, Neukermans, Salazar, Medina, Vanderlei, Soares, Rosa Lima, Eli, Aranha, Dumont, Chaïbaï, Eder, Leandro, Jerry, Erick

Scheidsrechters: Coussement, Lemal, Bultinck, Demesmaeker

Gele kaarten : Boujouh Y., Kasmi

Wedstrijdverslag:
De bekerfinale tussen de 2 beste ploegen uit de terugronde vindt plaats in de goed gevulde kuip van het Tolhuis in Gent. De supporters van beide ploegen zorgen voor een gepaste helse sfeer maar de eerste minuten zorgen voor weinig opwinding. De ploegen starten voorzichtig en verdedigen bij momenten zeer stevig. Action 21 Charleroi krijgt de eerste goede kans maar Andre Vanderlei stuit op Rousseau. De eerste goede combinatie van Borgerhout is meteen raak : Samir El Haoual verovert de bal op eigen helft, zet een lange één-twee op en plaatst de bal tussen de benen van Erick in doel (1-0).
Rousseau redt nog enkele keren de meubelen bij open kansen voor Rosa Lima, Salazar en Jerry. Aan de andere kant gaat Erick goet in de voeten van Samir El Haoual. In de 6e minuut wurmt Andre Vanderlei zich voorbij El Haoual in het strafschopgebied en plaatst de bal laag in de linkerhoek voorbij een kansloze Rousseau (1-1).
Action 21 blijft domineren en na een gemiste kans van Medina, kan Andre Vanderlei na balverlies van Bali vanop 10 meter vrij uithalen en de bal verdwijnt via beide palen in doel (1-2).
Borgerhout probeert terug in de wedstrijd te komen maar wordt koud gepakt op de counter in de 12e minuut als Eder een pas van Yassine onderschept en alleen voor Rousseau beheersd inschiet (1-3). Nauwelijks een minuut later legt Andre Vanderlei breed voor Leonardo die snoeihard de bal in de rechter bovenhoek trapt (1-4).
Rousseau houdt Borgerhout nog even recht op pogingen van Andre Vanderlei, Jerry en Soares maar na 15 minuten deelt Leonardo de genadeslag toe door een afleggertje van Vanderlei met links hard in de bovenhoek te knallen.
Borgerhout blijft terugvechten maar kan geen openingen meer vinden in de verdediging van Action 21 Charleroi. Integendeel, ze slikken nog een zesde tegentreffer in de laatste minuut als nieuw balverlies ongenadig wordt afgestraft door Luis Aranha die naar binnen kapt en hoog inschiet (1-6).

Na de rust controleert Action 21 Charleroi de match en het is wachten tot de 10e minuut op de eerste goede kans voor El Haoual, gered door Erick. Enkele minuten later laat Action 21 een paar vlotte combinaties zien maar Jerry en Salazar schieten deze open kansen op de paal. Verder vangen ze Borgerhout goed op op eigen helft en spelen veelal op balbezit.
In de laatste minuten is er plots nog iets te zien in deze slaapverwekkende tweede helft met enkele 10 meter trappen. Eli scoort voor Action 21 de 1-7 naast de kansloze Rousseau maar Erick pareert de bal van Samir El Haoual. Erick rukt in de laatste seconden nog mee op maar de aanval wordt onderschept en de topschutter van Borgerhout pikt dan toch nog op een diefje zijn tweede goaltje mee om de eindstand vast te leggen op 2-7.

Action 21 Charleroi bekroont hiermee een succesvol seizoen met de dubbel (titel en bekerwinnaar) en wint na enkele vergeefse pogingen nu dan toch voor het eerst de Beker van België Futsal. Borgerhout kon in de finale maar even weerwerk bieden maar heeft toch een mooi parcours afgelegd dit seizoen zowel in de beker als in de kompetitie en bewezen dat een uitstekende jeugdwerking wel degelijk mooie resultaten kan opleveren, een voorbeeld om volgen dus…